درمان فوری تنبلی چشم کودکان

درمان فوری تنبلی چشم کودکان

تنبلی چشم کودکان وضعیتی است که در آن چشم و مغز آن‌طور که باید با هم کار نمی‌کنند. کودکانی که این بیماری را دارند در یک چشم بینایی خوب و در چشم دیگر ضعیف هستند. کودکان اغلب به این مشکل بینایی عادت می‌کنند و ممکن است آن را به والدین خود نگویند. در نتیجه، تنبلی چشم آن‌ها ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها تشخیص داده نشود. درمان تنبلی چشم کودکان می‌تواند نحوه کار چشم و مغز را با هم اصلاح کند و بینایی را تقویت نماید.

تنبلی چشم چگونه بوجود می‌آید؟

از زمان تولد تا حدود ۸ سالگی، چشم و مغز کودک ارتباطات حیاتی را تشکیل می‌دهند. هر چیزی که بینایی یک یا هر دو چشم را مسدود یا تار کند می‌تواند این اتصالات را کند یا از آن جلوگیری کند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله نشانه های آبله مرغان در کودکان را بخوانید. اگر این اتفاق رخ بدهد، مغز ممکن است تصاویری که توسط یک یا هر دو چشم دیده می‌شود به طور کامل تشخیص ندهد. سپس مغز شروع به نادیده گرفتن تصاویر مشاهده شده توسط چشم سالم می‌کند و چشم ضعیف‌تر می‌شود و قدرت بینایی خود را از دست می‌دهد.

تنبلی چشم چگونه بوجود می‌آید؟

علل ایجاد تنبلی چشم کودکان

یکی از شایع‌ترین عوامل ایجاد این بیماری، مشکلات استرابیسم یا انحراف چشم است. در این حالت یک یا هر دو چشم به داخل، بیرون، بالا یا پایین سرگردان می‌شوند. وقتی چشم‌ها در یک راستا قرار نمی‌گیرند، چشم صاف‌تر غالب‌تر می‌شود. قدرت بینایی چشم مستقیم طبیعی است، زیرا چشم و ارتباط آن با مغز به طور طبیعی کار می‌کند. با این حال، چشم ناهماهنگ یا ضعیف‌تر به درستی تمرکز نمی‌کند و مغز سیگنال آن را نادیده می‌گیرد و در نهایت منجر به تنبلی چشم می‌شود.

از دست ندهید
علائم تشنج در نوزادان که والدین باید بشناسند؛ علت و درمان

اما تمام بچه‌ها تنبلی چشم، چشم‌های متقاطع یا سرگردان ندارند و در واقع بسیاری از آن‌ها چشم‌های کاملاً صاف دارند. این بیماری ممکن است به دلیل یک مشکل آناتومیکی یا ساختاری باشد که بینایی را مختل کرده یا آن را مسدود می‌کند؛ مانند افتادگی پلک یا آب مروارید. سایر علل تنبلی چشم کودکان عبارتند از دوربینی شدید، نزدیک بینی و آستیگماتیسم (نوعی تاری دید). این مشکلات دید را تار می‌کنند و این تصاویر تار هستند که به مغز ارسال می‌شوند. با گذشت زمان، مغز شروع به نادیده گرفتن این تصاویر می‌کند و در نتیجه تنبلی چشم در یک یا هر دو چشم ایجاد می‌شود.

گاهی اوقات، داشتن قدرت بینایی متفاوت در هر چشم (معروف به آنیزومتروپی) می‌تواند باعث این بیماری شود. وقتی یک چشم واضح‌تر از چشم دیگر می‌بیند، مغز تاری چشم را نادیده می‌گیرد. همچنین ژنتیک نیز در این بیماری می‌تواند نقش داشته باشد. تنبلی چشم کودکان معمولاً در خانواده‌های با سابقه قبلی ایجاد می‌شود. همچنین در کودکانی که زودتر از موعد به دنیا می‌آیند یا آن‌هایی که تأخیر رشدی دارند، شایع‌تر است. اگر درمان تنبلی چشم کودکان در سنین پایین انجام نشود، ممکن است دیگر هیچ‌گاه نتوان آن را درمان کرد.

برخی دیگر از عوامل ایجاد تنبلی چشم کودکان عبارتند از:

  • سطوح مختلف بینایی در هر یک از چشمان
  • آسیب به یکی از چشمان در اثر ضربه
  • افتادگی یکی از پلک‌ها
  • کمبود ویتامین A
  • زخم قرنیه
  • جراحی چشم
عوامل ایجاد تنبلی چشم کودکان

علائم و نشانه‌ها:

اکثر کودکان مبتلا به این بیماری از مشکلات بینایی شکایت نمی‌کنند. با گذشت زمان، آن‌ها به داشتن دید خوب در یک چشم و دید ضعیف در چشم دیگر عادت می‌کنند. اغلب، والدین یا معلم ممکن است متوجه شوند که کودک با مشکل بینایی دست و پنجه نرم می‌کند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله سندرم آنجلمن چیست را بخوانید. برخی از این علائم عبارتند از چشم‌های ضربدری، برخورد مکرر چشم‌ها به هم و غیره.

از دست ندهید
سندرم آنجلمن چیست؟ + عوارض جانبی سندرم آنجلمن چیست؟ + معرفی و بررسی علائم و نشانه های آن

از دیگر علائم این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ناهماهنگی چشم‌ها یا استرابیسم
  • درک ضعف عمق بینایی و دید محیطی
  • بسته شدن مکرر چشم یا چروک شدن چشم
  • چرخش مداوم سر یا کج کردن سر
  • لرزش مداوم چشم

غربالگری منظم بینایی توسط ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی بخش مهمی از پیدا کردن هر گونه مشکل در کودکان است. پس اگر یکی از علائم ذکر شده را در کودک خود دیدید، سریعا او را نزد یک متخصص چشم پزشک برای درمان تنبلی چشم ببرید.

درمان:

درمان تنبلی چشم کودکان اغلب با رسیدگی به علت اصلی شروع می‌شود. به عنوان مثال، اگر مشکل عیوب انکساری باشد، چشم پزشک ممکن است ابتدا عینک را تجویز کند و اگر کودک شما آب مروارید دارد، باید آن را از بین ببرید. هنگامی که تنها یک چشم تحت تأثیر قرار می‌گیرد، کودک معمولاً باید مغز خود را برای استفاده از چشم ضعیف‌تر آموزش دهد. دو روش رایج برای انجام این کار، پوشاندن چشم غالب با چسب یا تاری دید در چشم غالب با استفاده از قطره‌های مخصوص است. این روش‌های ساده، مغز را مجبور می‌کند که ورودی بصری چشم ضعیف‌تر را بپذیرد که این کارها باعث تقویت آن می‌شود.

درمان:

چسب‌های چشمی یکبارمصرف شبیه چسب‌های معمولی هستند. آن‌ها در اندازه‌های مختلف برای کودکان در حال رشد موجود هستند و می‌توانند برای تعداد ساعاتی که پزشک شما در روز تجویز می‌کند، استفاده شوند. برای کودکانی که از عینک استفاده می‌کنند، انواع مختلفی از چسب‌ها موجود است. یکی دیگر از روش های درمان تنبلی چشم کودکان، استفاده از قطره چشمی آتروپین است. برخی از پزشکان و والدین استفاده از قطره چشمی آتروپین را که دید را تار می‌کند، جایگزین بهتری برای چسب چشم می‌دانند. این قطره چشمی می‌تواند در مورد کودکان بسیار خردسالی که ممکن است اجازه ندهند که روی چشم آن‌ها چسب بچسبانند، مناسب‌ باشد.

از دست ندهید
معرفی ۸ روش برای علاقه‌مند کردن کودکان به خوراک سالم

فرق نمی‌کند از چه روشی استفاده کنید؛ هر روشی که استفاده شود، بینایی را می‌تواند در عرض چند هفته پس از شروع درمان، بهبود دهد؛ اما رسیدن به نتایج مطلوب ممکن است ماه‌ها طول بکشد. علاوه بر این ممکن است در طول زمان به درمان‌هایی نیاز باشد تا از بازگشت این بیماری جلوگیری شود. به خاطر داشته باشید که هر چه درمان زودتر شروع شود، احتمال موفقیت آن بیشتر است و کودکانی که بدون درمان رشد می‌کنند، ممکن است در تمام عمر دچار مشکلات بینایی شوند.

درمان تنبلی چشم کودکان با سایکلاپس

سایکلاپس محصول شرکت توسعه درمان سرو است که با استفاده از سیستم‌های هوشمند و الگوریتم‌های درمانی مبتنی بر هوش مصنوعی در محیط واقعیت مجازی و بازی درمانی به درمان تنبلی چشم کودکان بسیار کمک می‌کند. شرکت توسعه درمان سرو در سال ۱۳۹۷توسط تعدادی از نخبگان و دانش آموختگان تأسیس شد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله علائم تشنج در نوزادان را بخوانید.

درمان  با سایکلاپس

این شرکت با تمرکز بر سلامت هوشمند، سبک زندگی و ارتقای سلامت به افراد کمک می‌کند تا نیازهای سلامتی خود را برطرف کنند. فناوری‌ها و الگوریتم‌های هوشمند هدف ما در گام اول درمان و تسریع برخی از بیماری‌ها مانند تنبلی چشم به وسیله فناوری واقعیت مجازی است.

سخن پایانی

شما در این مقاله با تنبلی چشم کودکان آشنا شدید.همچنین از درمان فوری آن آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید