رژیم و تغذیه

با انواع خرما و خواص آن ها آشنا شوید

با انواع خرما و خواص آن ها آشنا شوید
با انواع خرما و خواص آن ها آشنا شوید

خرما در بیش از ۳۴ کشور دنیا مورد کشت و کار قرار می‌گیرد. از نظر سطح زیر کشت، عربستان، الجزایر و ایران به‌ترتیب بیشترین میزان سطح زیر کشت را در دنیا به خود اختصاص داده‌اند. آیا شما هم به این میوه ی شیرین خومزه علاقه دارید؟ تا کنون چند نوع خرما را مزه کرده اید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با انواع مختلفی از این میوه ی پرخاصیت آشنا شویم.

خرمای پیارم

خرمای پیارم گران‌ترین خرمای ایران است. از نوع خرماهای نیمه خشک است و دیررس است. در گروه خرماهای نیمه خشک قرار دارد.

خرمای پیارم

عمده قند موجود در آن از نوع فروکتوز است که به راحتی و سرعت در متابولیسم بدن استفاده شده و به عنوان قند مجاز مصرفی توسط افراد مبتلا به دیابت بسیار مناسب است. این خرما عموما در استان هرمزگان به عمل می آید.


برای مطالعه بیشتر: همه چیز درباره زیتون و خواص آن


کبکاب

خرمای کبکاب جزء ازقام تر و دارای رنگ قهوه‌ای تیره تا مشکی است و خرما عمده استان بوشهر محسوب می‌شود.

خرمای کبکاب

بیشترین سطح زیر کشت خرمای کبکاب در منطقه دشستان استان بوشهر می‌باشد. در شهرستان کازرون نیز مورد کشت و کار قرار می‌گیرد. خارک آن دارای مزه گس بوده و به همین دلیل استفاده چندانی ندارد و بیشتر به صورت رطب و خرما مصرف می‌شود. این میوه از اواسط شهریور ماه قابل برداشت است.

استعمران

این خرما به نام‌هایی مانند سمبارون، سعمران و سایر نیز شناخته می‌شود. خرمای استعمران جزء ارقام نیمه خشک محسوب شده و از اواسط شهریور قابل برداشت است. دارای قند بالایی بوده و بیش از ۷۰ درصد سطح زیرکشت خرمای خوزستان را به خود اختصاص داده است. بیش از ۴۵ درصد صادرات خرمای کشور مربوط به این نوع، می‌باشد.

از دست ندهید
بهترین میان وعده ها برای ورزشکاران

خرمای خاصویی

این خرما همانند خرمای کبکاب در بهبهان خوزستان به بار می‌آید. طول عمر این خرما زیاد بوده و قابلیت نگهداری بالایی دارد.

خرمای خاصویی

این خرما که طرفداران مخصوص به خود را داشته، یکی از تأثیرگذارترین خرماهای خوزستان به حساب می‌آید. شکل خرمای خاصویی بامیه گونه و کوچک است.


خرمای عجوه

این نوع خرما ازدسته­های ترکیبی نرم وخشک است دردهان نرم می­شود وشیرینی ان درحدمعقول می­باشد. اثرشفابخشی این نوع، از زبان پیامبر درقرآن آمده است که خوردن هفت عدد در روز افراد را دربرابر جادو محافظت می­کند.

خرمای عجوه

این نوع، از محصولات عربستان صعودی است.


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: بهترین میان وعده ها برای ورزشکاران


زاهدی

خرمای زاهدی جزء ارقام نیمه خشک بوده و در بعضی مناطق کشور خشک به‌حساب می‌آید. نوع مرغوب آن دارای رنگ قهوه‌ای روشن، درشت و عاری از هر گونه آفت است. در استان‌های فارس، خوزستان و بوشهر تولید می‌شود. به دلیل قند بالای خرمای زاهدی، در صنعت در تهیه سرکه و الکل از آن استفاده می‎شود. این نوع خرما دیررس بوده و در کشورهایی مانند عراق و آمریکا نیز تولید می‌شود.

خرمای شاهانی

این خرما بیشتر در نخلستان‌های هرم به عرصه می‌آید. به دلیل رطوبت موجود در آن به عنوان خرمای‌تر شناخته شده و از آن می‌توان جهت تهیه انواع شیره و خمیر خرما استفاده کرد.

خرمای شاهانی

به دلیل رنگ و طعم مطبوعش می‌توان گفت، از طرفداران بیشماری برخوردار است. نام‌های دیگر این آن عبارتند از شاوانی، شونی و خورک.

خرمای برهی

از دیگر خرما های کشت شده در ایران، برهی میباشد که ارزش یکبار امتحان کردن را دارد. این خرما زرد و ترد است و مزه ای مانند شکر قهوه ای را دارد. خرمای برهی از ارقام خرمای پر طرفدار است به طوری که این میوه در باغ ها قبل از رسیده شدن به فروش میرسد. تاریخچه و ریشه این آن مربوط به نخلستان های عراق میباشد.

از دست ندهید
درباره ی انواع لوبیاها چه می دانید؟ + بررسی خواص لوبیا

خرمای ربی

خرمای ربی از جمله انواع خرمای نیمه خشک است و از ماندگاری مطلوبی برخوردار است. این خرما در نواحی وسیعی از سیستان و بلوچستان پرورش داده می شود.

خرمای ربی

هم چنین همانطور که در عکس می بینید ظاهری چروکیده و قدی کشیده دارد.

مدژول

مدژول لقب ملکه خرماها را به خود گرفته است که بافت آن بزرگ و نرم و طعم ان شیرین است. این خرما در عربستان بصورت گسترده کشت و تولید می­شود که در آمریکا مورداستقبال عموم قرار می­گیرد ودر جهت تهیه شیک­ ها واسموتی­ ها از این نوع استفاده می­کنند.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: بادام زمینی خوشمزه و خواص آن


برخی از خواص خرما

خواص خرما برای سلامتی موجب شده است این میوه همواره به عنوان یکی از بهترین مواد خوراکی برای رشد ماهیچه‌ها شناخته شود. خرما به روش‌هایی مختلف مصرف می‌شود، از جمله ترکیب پوره‌ی خرما با شیر، ماست، نان یا کره که می‌تواند طعم لذیذ آن را صد چندان کند.

خواص خرما

در ادامه به برشمردن تعداد معدودی از صدها خاصیت این میوه ی پرمعجزه می پردازیم.

کمک به تنظیم کلسترول

یکی از مزایای موثر خرماست. مصرف خرما حتی برای افراد سالم می تواند بر میزان کلسترول و استرس اکسیداتیو تاثیر مثبتی داشته باشد. این میوه شیرین حاوی کلسترول نیست . غنی از آهن و فیبر بیشتری نسبت به موز هستند.

یبوست

پالپ این میوه با اصلاح محدود کننده مواد معدنی که در طول یبوست رخ می دهد، باعث بهبود یبوست می شود.فیبر خرما نیز برای جلوگیری از سرطان سیستم گوارش مفید است.خوردن حداقل 20 تا 35 گرم فیبر در هر روز باعث می شود که مدفوع شما نرم باشد و مانع از این وضعیت می شود.

از دست ندهید
با عناب خوشمزه و خواص آن بیشتر آشنا شوید

سرشار از پروتئین

خرما به راحتی پروتئین‌های قابل جذب بدن را که برای کارکرد بدن مفید هستند فراهم می‌کند. یکی از ایده‌های خوب آن است که خوراکی‌های چرب را با این میوه خوشمزه جایگزین کنیم، و در عین مصرف کردن همان مقدار کالری، مصرف چربی را کاهش و مقدار پروتئین مصرفی را افزایش دهیم.

 بهبود سلامت مغز

یافته های خرما برای محافظت در برابر استرس اکسیداتیو و التهاب در مغز ارائه شده است. مصرف منظم آن و میوه های مشابه با خطر بیماری های نورودنژراتیک و عملکرد شناختی بهتر در افراد مسن ارتباط دارد ؛ مطالعه دیگری نشان می دهد که با مصرف این میوه، احتمال کاهش سرعت پیشرفت آلزایمر نیز وجود دارد. یکی دیگر از مطالعات می گوید که خرما می تواند به جلوگیری از التهاب در مغز کمک کند. 

مفید برای پوست

خرما حاوی ویتامین های C و D است که بر روی الاستیک پوست کار می کنند این میوه همچنین می توانند به مبارزه با مسائل پوستی کمک کنند – شما می توانید خرما را در رژیم غذایی خود قرار دهید و نتایج را در طولانی مدت مشاهده کنید.

خرما همچنین با مزایای ضد پیری همراه است، آنها از تجمع ملانین در بدن شما جلوگیری می کنند و در غیر اینصورت اثرات نامطلوبی دارند. ما می دانیم که هورمون ها نقش مهمی در پیری و ظاهر پوست دارند ؛ عصاره هسته نخل خرما دارای فیتوهورمون هایی است که اثرات ضد پیری قابل توجهی دارند. عصاره می تواند با چروک ها نیز مبارزه کنند.

سخن پایانی

در این نوشتار به بررسی انواعی از خرما و تعدادی از خواص آن پرداختیم. یادتان باشد خرما به این معروف است که مقدار بالایی قند طبیعی در خود دارد و جالب آنکه خرمای خشک در مقایسه با خرمای تازه، از میزان کالری بالاتری برخوردار است. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

از دست ندهید
راهنمای رژیم غذایی در بیماران قلبی

 

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا